Nașterea Domnului, sărbătorită cu emoție și comuniune în parohia Poiana Ampoiului

Nașterea Domnului, epicentrul vibrației spirituale care cuprinde ceea ce noi numim „sărbătorile de iarnă”, reprezintă un moment puternic de comuniune, trăire duhovnicească și punere în practică a celor mai frumoase și profunde tradiții și obiceiuri populare. În ziua de Crăciun, tot omul își dorește să aibă masa îmbelșugată și pe cei dragi alături. Însă, la fel de important este să nu uităm să Îl cinstim cum se cuvine și pe „Sărbătoritul” zilei, Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care astăzi S-a născut în ieslea din Betleem, pentru noi și pentru a noastră mântuire.

Luni, 25 decembrie 2023, în ziua Praznicului Nașterii Domnului, am trăit în biserica parohială „Cuvioasa Paraschiva” din Poiana Ampoiului clipe încântătoare de comuniune spirituală. Enoriași, fii ai satului și credincioși invitați au participat la frumoasa slujbă de Crăciun într-un număr impresionant. După Sfânta Liturghie, copiii din parohie au interpretat câteva colinde pentru cei prezenți, după ce pe toată perioada postului, sub îndrumarea domnului Petre Ardean, s-au pregătit cu seriozitate pentru acest moment.

Moș Crăciun, ajutat de oameni cu inimă darnică, nu a lipsit nici el și le-a înmânat personal copiilor daruri special pregătite. Se cuvine să Îi aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru toate, dar și tuturor credincioșilor care sprijină, după putere, toate inițiativele și proiectele implementate în parohia noastră. Dumnezeu să le răsplătească tuturor și sărbătorile acestea să fie pentru toți un adevărat moment de pace, liniște și bucurie duhovnicească.

Pr. paroh Andrei Motora

Share