Nouă acțiune de donare de sânge în Protopopiatul Târgu-Mureș

În data de 10 noiembrie 2022, o nouă acțiune de donare de sânge a fost organizată de Protopopiatul Târgu-Mureș, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine din municipiul Târgu-Mureș. Campania de față reprezintă una dintre numeroasele acțiuni de donare de sânge la care iau parte clericii și credincioșii din județele Alba și Mureș.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, joi, 10 noiembrie 2022, Protopopiatul Târgu-Mureș a organizat o nouă acțiune de donare de sânge. Cu acest prilej, la Centrul de Transfuzii Sanguine din municipiul Târgu-Mureș, 46 de preoți și 36 de credincioși de pe raza protoieriei au donat sânge, venind astfel în sprijinul celor aflați în suferință, în contextul crizei rezervelor sanguine la nivelul județului Mureș.

Acțiunea derulată în această zi reprezintă una dintre numeroasele campanii de donare de sânge la care iau parte clericii și credincioșii din județele Alba și Mureș. Astfel, este continuat demersul programului „Donează sânge, salvează vieți”, inițiat cu implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, urmând ca această chemare să fie extinsă în viitor spre un număr mai mare de persoane care, la rândul lor, sunt îndemnate stăruitor să doneze sânge la centrele de transfuzie aflate în apropiere.

Pr. protopop Olimpiu Zăhan

Share