Numeroși clerici și credincioși din protopopiatul Reghin au donat sânge, venind în sprijinul celor aflați în suferință

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, marți, 30 martie 2021, Protopopiatul Ortodox Reghin, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, a organizat o campanie umanitară de donare de sânge. 

Începând cu ora 09.00, la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiul reședință de județ, au participat prin implicare directă preoții din parohiile Protopopiatului Ortodox Reghin, alături de un grup de 25 de credincioși.

Prin programul „Salvează viața, donează sânge!”, implementat de către Arhiepiscopia Alba Iuliei, în seria acțiunilor pro-viață, preoții și credincioșii au demonstrat și de această dată unirea în credință pentru fapte bune și întrajutorarea celor aflați în suferință, deoarece spitalele au o nevoie pregnantă și permanentă de sânge. Campania derulată contribuie la sprijinirea sistemului național de sănătate și solidaritate față de pacienții aflați în situații de criză, a căror viață depinde de fiecare picătură de sânge.

În această perioadă a Postului Sfintelor Paști, protopopiatul Reghin, prin părintele protopop Valentin Vârva, împreună cu toți participanții la această acțiune, încurajează și îndeamnă la implicare activă în astfel de acțiuni umanitare, încredințați fiind că fiecare picătură de sânge înseamnă speranță de viață pentru toți cei aflați în suferință!

 

Pr. Ioan-Emanuel Mera

Share