O nouă acțiune în cadrul proiectului „Caravana ASCOR – «Tinerețea, timpul marilor alegeri»”

Începând cu luna august 2022, în Arhiepiscopia Alba Iuliei se desfășoară un proiect catehetic inițiat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, intitulat „Caravana ASCOR – «Tinerețea, timpul marilor alegeri»”.

Luni, 5 septembrie 2022, Caravana ASCOR a făcut un nou popas în sala festivă a Protopopiatului Ortodox Român Sebeș. Activitatea desfășurată în această zi a fost una specială, prin participarea mai multor tineri din zona municipiului Sebeș, alături de doamna profesoară Ana Fântână și părintele protopop Ionel Arsu. Și în cursul acestei zile, voluntarii ASCOR Alba Iulia au desfășurat cu liceenii o serie de ateliere tematice, abordând subiecte de actualitate și teme biblice, accentuând importanța alegerilor din tinerețe, alegeri care influențează întreaga viață.

Având în vedere că acest proiect se concentrează pe înțelegerea Cuvântului lui Dumnezeu, o parte semnificativă a timpului a fost alocată familiarizării tinerilor cu lectura Sfintei Scripturi, activitate coordonată de studentul Alexandru Graur. Totodată, Petru Mircea și Bianca Bâldea le-au prezentat tinerilor prezenți Pilda fiului risipitor, oferind exemple concrete ale modurilor în care și noi ne putem risipi. De asemenea, în curtea protopopiatului s-au desfășurat și câteva jocuri interactive. În timpul întâlnirii, fiecare participant a primit un exemplar al Noului Testament cu Psalmii, iar la final și o diplomă pentru implicarea în acest minunat proiect. La final, se cuvine a aduce alese mulțumiri celor de la Badea Gheorghe, prin intermediul cărora toți participanții au primit câte o masă caldă.

 

Foto credit: Vlad Scarlat

Share