O nouă acțiune în cadrul proiectului „Caravana ASCOR – «Tinerețea, timpul marilor alegeri»”

Începând cu luna august 2022, în Arhiepiscopia Alba Iuliei se desfășoară un proiect catehetic inițiat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, intitulat „Caravana ASCOR – «Tinerețea, timpul marilor alegeri»”.

Joi, 8 septembrie 2022, Caravana a făcut un nou popas în parohia „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” din Reghin, păstorită de părintele Vasile-Valentin Gherman. Activitatea desfășurată în această zi a fost una specială, prin participarea mai multor tineri din parohie, împreună cu elevi din cadrul Colegiului „Petru Maior”, alături de doamnele profesoare Florica Friciu și Claudia Târnăvean. Și în cursul acestei zile, voluntarii ASCOR Alba Iulia au desfășurat cu copiii o serie de ateliere tematice, abordând subiecte de actualitate și teme biblice, accentuând importanța alegerilor din tinerețe, alegeri care influențează întreaga viață.

Având în vedere că acest proiect se concentrează pe înțelegerea Cuvântului lui Dumnezeu, o parte semnificativă a timpului a fost alocată familiarizării tinerilor cu lectura Sfintei Scripturi, activitate coordonată de Petru Mircea, președintele ASCOR Alba Iulia. Totodată, Daniel Câzu și Maria Dig, membri ai asociației, le-au prezentat tinerilor prezenți Pilda fiului risipitor, oferind exemple concrete ale modurilor în care și noi ne putem risipi. De asemenea, în curtea bisericii s-au desfășurat și câteva jocuri interactive. În timpul întâlnirii, fiecare participant a primit un exemplar al Noului Testament cu Psalmii, iar la final și o diplomă pentru implicarea în acest minunat proiect.

Caravana ASCOR – „Tinerețea, timpul marilor alegeri” este un proiect catehetic desfășurat la nivel național, destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, și se află la a doua ediție. Acest proiect se desfășoară pentru prima dată în Arhiepiscopia Alba Iuliei.

 

Foto credit: Sorin Man

Share