O nouă acţiune de donare de sânge a preoţilor şi credincioşilor din protopopiatul Aiud

În data de 31 martie a.c., la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, aflat sub coordonarea doamnei Director Dr. Ana Savu, a avut loc o nouă acţiune a campaniei „Donează sânge, salvează vieți”, întreprinsă de preoții și credincioșii protopopiatului Aiud.

Sub coordonarea părintelui protopop Ioan Bogdan, 62 de persoane din protoieria Aiud și-au dovedit dragostea față de aproapele. Astfel, conștientizând importanța acestui demers, clericii și credincioșii au donat sânge pentru a veni în ajutorul celor aflați în diferite neputințe trupești sau care au nevoie de intervenții chirurgicale pentru a se putea bucura pe mai departe de darul vieții, oferit de Dumnezeu.

După cum spune Arhipăstorul nostru, donarea de sânge este un transfer de viaţă, un act creştin care ne aseamănă cu Răscumpărătorul dumnezeiesc, pentru că are o semnificaţie altruistă şi generoasă. Când flacăra iubirii de semeni arde în inima noastră, atunci dorim să ne dăruim, pentru ca cei bolnavi şi cei aflaţi în situaţii critice să beneficieze de sângele nostru salvator. Contribuind la ameliorarea stării de sănătate și chiar la vindecarea bolnavilor aflați în suferință, Îl urmăm pe Divinul Răscumpărător, conștienți că noi avem o viață nouă numai prin sângele lui Hristos.

Acțiunea preoților și a credincioșilor de pe raza protopopiatului Aiud a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, înscriindu-se în seria activităților pro-viață derulate de către Eparhia Alba Iuliei în Luna pentru Viață. Totodată, nobilul gest al nostru reprezintă și o mică jertfă pe care o putem face în această perioadă binecuvântată a Postului Sfintelor Paști, în amintirea jertfei ispășitoare a Mântuitorului Iisus Hristos.

 

Pr. Nicolae Aloman

Share