O nouă tabără de formare pentru tinerii voluntari ai Arhiepiscopiei Alba Iuliei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în zilele de 16 și 17 februarie 2021, un grup de tineri studenți teologi au beneficiat de un program de formare pentru animatori socio-educativi.

Această acțiune a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, desfășurată pe Valea Sebeșului, la Dobra, se înscrie într-un proiect amplu care urmărește înjghebarea unei rețele de socio-animatori la nivel eparhial, prin intermediul căreia să fie puse în practică o serie de proiecte cultural-duhovnicești și activități recreative pentru tinerii și copiii din județele Alba și Mureș. Aceste programe cuprind jocuri de cunoaștere și auto-cunoaștere, de atenție și comunicare, concursuri și întreceri sportive, precum și activități de teambuilding și drumeţii.

Scopul lor este acela de a oferi cadrul optim pentru o bună socializare între participanți și, prin aceasta, sporirea implicării în activități, stimularea imaginației și a creativității, canalizarea energiei spre îndeletniciri constructive, dezvoltarea deprinderilor de viață, motivarea pentru lucrul în echipă, dar și dezvoltarea capacităților de a alege responsabil și de a coordona cu folos un grup de copii. Pe durata acestora sunt inserate momente de rugăciune și dezbateri pe marginea unor teme care îi preocupă pe tinerii zilelor noastre. În decursul lunilor martie și aprilie, Departamentul de tineret va organiza astfel de întâlniri în toate protopopiatele Eparhiei noastre.

Pr. Cristian Rațiu

Share