Părintele Agapios Habbil Lipesa Omukuba din Kenya – invitatul unei noi conferințe organizate de ASCOR Alba Iulia

ASCOR Alba Iulia organizează o nouă conferință duhovnicească în mediul online, în data de 4 februarie 2022, avându-l ca invitat special pe părintele Agapios Habbil Lipesa Omukuba din Kenya.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia organizează o nouă conferință duhovnicească în mediul online. Întâlnirea, aflată sub genericul „Prospețimea Ortodoxiei în Africa și experiența convertirii”, se va desfășura în data de 4 februarie a.c. și îl va avea ca invitat special pe părintele Agapios Habbil Lipesa Omukuba din Kenya (Patriarhia Ortodoxă Greacă a Alexandriei și a Întregii Africi).

Conferința se va derula începând cu ora 20.00 și va fi transmisă în direct pe paginile oficiale de Facebook ale Arhiepiscopiei Alba Iuliei, Doxologia, ASCOR Alba Iulia, Radio Reîntregirea și pe pagina de Youtube „Doxologia”.

Părintele Agapios Habbil Lipesa Omukuba desfășoară o bogată activitate social-filantropică și misionară în Kenya, fiind directorul fondator al Școlii pentru Orfani „Sfânta Tabita” din Malava, unde are în grijă peste 130 de copii. Protestant în primii ani ai vieții, părintele Habbil s-a convertit la Ortodoxie după ce a cunoscut un preot dreptslăvitor în preajma anului 1994. Aflându-se pentru a doua oară în țara noastră, părintele Habbil declară bucuros că România este a doua lui casă, dorința sfinției sale fiind aceea de a ne vizita anual.

Pentru ca misiunea de întrajutorare a orfanilor, desfășurată de părintele Agapios, să poată dea roade, este nevoie permanent de sprijinul oamenilor de bine. Empatia noastră poate îmbunătăți viața unor copii lipsiți de ajutor, făcându-ne astfel părtași acțiunilor caritative inițiate de părintele originar din Kenya. Orice donație poate fi făcută în contul deschis special în acest scop (transferul bancar poate fi efectuat numai dintr-un cont în Euro):

HABBIL LIPESA OMUKUBA
CO OPERATIVE BANK OF KENYA
KAKAMEGA BRANCH
Account no: 22100228675600
SWIFT CODE: KCOOKENA

Share