Părintele Arhiepiscop Irineu a efectuat o serie de vizite pastorale în protopopiatul Târgu-Mureș

Pe data de 5 mai a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a efectuat o serie de vizite pastorale în două parohii și o filie din protopopiatul Târgu-Mureș, precum și la sediul Primăriei Orașului Miercurea Nirajului.

Joi, 5 mai 2022, începând cu ora 12.00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a efectuat o serie de vizite pastorale în protopopiatul Târgu-Mureș. Întâiul popas al Ierarhului nostru a fost la sediul Primăriei Orașului Miercurea Nirajului, unde s-a întâlnit cu edilul localității, domnul Sándor Tóth. Apoi, Chiriarhul Alba Iuliei a fost prezent la paraclisul cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Miercurea Nirajului. Comunitatea credincioșilor dreptslăvitori de aici este păstorită începând cu luna aprilie a acestui an de către părintele Andrei Crișan.

Următoarea vizită a Părintelui Arhiepiscop Irineu a fost efectuată în filia Sântandrei a parohiei Miercurea Nirajului, prilej cu care a vizitat biserica de lemn cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, locaș de cult edificat în anul 1714, inclus în prezent în lista monumentelor istorice. La finalul itinerariului, Arhipăstorul nostru a poposit la biserica „Soborul Maicii Domnului” din parohia Ungheni II, comunitate înființată în anul 2009. Aici, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat cu multă bucurie de către părintele paroh Iulian Suciu și de către domnul Victor Prodan, primarul orașului Ungheni.

Share