Părintele Arhiepiscop Irineu a liturghisit în parohia Galda de Jos, protopopiatul Alba Iulia

Duminică, 31 martie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Galda de Jos. Ierarhul Alba Iuliei a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Nașterea Maicii Domnului”.

În Duminica a doua din Postul Mare, numită și a Sfântului Grigorie Palama, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă vindecarea slăbănogului din Capernaum, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în parohia Galda de Jos, protopopiatul Alba Iulia. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Nașterea Maicii Domnului” din localitate. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Eugen Ciufudean.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Arhipăstorul nostru a spus: „Precum ne îndeamnă Sfântul Apostol Pavel, noi trebuie să căutăm cele de sus unde locuieşte Hristos. Datori suntem a ne sili să devenim fiinţe împodobite cu florile virtuţilor creştine. În felul acesta, Mântuitorul va fi mereu cu noi şi ne va pătrunde inima cu razele iubirii Sale iertătoare şi tămăduitoare. Punându-L pe Hristos în centrul existenţei noastre, El ne ajută să ne modelăm după Chipul Său frumos. Împlinindu-I poruncile, El devine viaţa noastră. Dacă-I permitem să ne călăuzească, Domnul stabileşte cu fiecare dintre noi o relaţie unică de prietenie şi ne vindecă sufletul şi trupul, cum a făcut cu paraliticul din Capernaum”.

Share