Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat Taina Sfântului Botez în parohia Băla, protopopiatul Târgu-Mureș

Pe data de 15 noiembrie a.c., Ierarhul nostru a fost prezent în parohia Băla, protopopiatul Târgu-Mureș, prilej cu care a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Irina, fiica părintelui paroh Andrei Tătar.

Marți, 15 noiembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Băla, protopopiatul Târgu-Mureș. Începând cu ora 12.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Taina Sfântului Botez în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” pentru prunca Irina, fiica părintelui paroh Andrei Tătar. La final, Arhipăstorul nostru a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit nou-botezatei o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Taina Sfântului Botez, prefigurată încă din Vechiul Testament, a fost instituită de către Însuși Mântuitorul Hristos, reprezentând nu doar un ritual de inițiere, ci și o condiție pentru dobândirea vieții veșnice. Prin întreita afundare în apa Botezului în numele Sfintei Treimi „are loc” atât moartea omului cel vechi, cât și renașterea lui la viața adevărată în Hristos. Odată cu aceasta, nou-botezatul se curăță de păcatul strămoșesc și, unindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, devine membru al Trupului tainic al Domnului.

Share