Părintele Arhiepiscop Irineu a participat la slujba Vecerniei mari, la Catedrala Reîntregirii

În data de 24 februarie 2024, Părintele Arhiepiscop Irineu a participat la slujba Vecerniei mari, oficiată la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia de către un sobor de clerici. La final, Arhipăstorul nostru a rostit o meditație duhovnicească.

Sâmbătă, 24 februarie a.c., zi în care Biserica Ortodoxă face pomenire de întâia și a doua aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor dreptslăvitori din Cetatea Marii Uniri. Începând cu ora 18.00, la Catedrala Reîntregirii, Întâistătătorul Eparhiei noastre a participat la slujba Vecerniei mari, ceremonie religioasă care a marcat începutul perioadei liturgice a Triodului.

La final, Ierarhul nostru a rostit o meditație duhovnicească în care a evidențiat semnificația tămâii în cultul liturgic ortodox. Adresându-se celor prezenți, Chiriarhul Alba Iuliei a subliniat faptul că tămâierea simbolizează rugăciunea noastră curată adusă Tatălui ceresc. De asemenea, Părintele Arhiepiscop Irineu a reliefat importanța fiecăruia dintre noi înaintea Dumnezeului Celui viu, ca unii care suntem tămâiați de către sfințiții slujitori în cadrul slujbelor bisericești.

Share