Părintele Arhiepiscop Irineu a prezidat conferința preoțească de toamnă în protopopiatul Târgu-Mureș

În protopopiatul Târgu-Mureș a avut loc conferința preoțească de toamnă din acest an. Întrunirea a fost prezidată de către Părintele Arhiepiscop Irineu, evenimentul desfășurându-se în biserica „Învierea Domnului” din cartierul Tudor Vladimirescu al municipiului.

Luni, 1 noiembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul clericilor din protopopiatul Târgu-Mureș, cu prilejul conferinței preoțești de toamnă. Începând cu ora 10.00, la biserica „Învierea Domnului” din cartierul Tudor Vladimirescu al municipiului reședință de județ, a fost oficiată slujba de Te-Deum de către un sobor de preoți, după care a avut loc derularea propriu-zisă a conferinței. Lucrările sesiunii au fost prezidate de către Întâistătătorul Eparhiei noastre, întrunirea desfășurându-se sub genericul „Taina Spovedaniei în viața duhovnicească a preotului și a comunității parohiale”.

În prima parte a conferinței, părintele protopop Olimpiu Zăhan a adresat celor prezenți cuvântul de bun venit. Referatul din cadrul întrunirii a fost susținut de către părintele Eugen Bărăian, preot al parohiei Sângeorgiu de Mureș II. Tema conferinței a cuprins trei mari capitole: (1) „Aspecte teologice privitoare la Taina Mărturisirii păcatelor în spiritualitatea ortodoxă”, (2) „Importanța Tainei Spovedaniei pentru viața duhovnicească a preotului și a familiei acestuia” și (3) „Aspecte pastorale legate de Taina Pocăinței în societatea actuală secularizată”. Prezența Arhipăstorului Alba Iuliei la Târgu-Mureș a constituit un moment de întărire și mângâiere sufletească pentru clericii protopopiatului, părintele Olimpiu Zăhan mulțumindu-i la final Înaltpreasfinției Sale pentru cuvântul ziditor adresat celor prezenți.

Share