Părintele Arhiepiscop Irineu a vizitat șantierul noii biserici a parohiei Alba Iulia Cartier Nou I

În data de 25 aprilie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a vizitat șantierul noii biserici a parohiei Alba Iulia Cartier Nou I. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Liviu Popa.

Joi, 25 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în parohia Alba Iulia Cartier Nou I. De la ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, însoțit de părintele protopop Teofil Slevaș, a efectuat o vizită pe șantierul noii biserici parohiale, cu hramul „Sfântul Ierarh Nectarie”. Cu acest prilej, Arhipăstorul nostru a constatat și apreciat stadiul lucrărilor de edificare a noului locaș de închinare, desfășurate sub atenta coordonare a domnului arhitect Iulian Mirea. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită, începând cu data de 1 septembrie 2023, de către părintele Liviu Popa.

Parohia Alba Iulia Cartier Nou I a fost înființată la 1 noiembrie 2004. Un an mai târziu, noua comunitate parohială a primit ca donație o suprafață de teren de 2.200 mp pentru zidirea noului locaș de cult. Piatra de temelie a fost așezată în primăvara anului 2009, în timpul păstoririi preotului Mircea Morar. Actualmente, în urma tuturor operațiunilor de edificare și consolidare, se execută lucrări la acoperiș naosului și al absidelor bisericii. Comunitatea parohială numără aproximativ 1.200 de credincioși. În prezent, sfintele slujbe sunt oficiate la demisolul Sfântului Altar, paraclis amenajat în anul 2020.

Share