Părintele Petru Florea a trecut la Domnul

Părintele Petru Florea, păstor al credincioșilor dreptslăvitori din localitățile Inuri (1973-1976) și Pețelca (1976-1981), a trecut la Domnul în cursul zilei de joi, 8 aprilie 2021. Slujba de înmormântare a vrednicului de pomenire părinte Petru  va fi oficiată vineri, 9 aprilie, de la ora 13.00, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Pianu de Jos.

Părintele Petru Florea s-a născut la data de 29 octombrie 1941, în localitatea Pianu de Jos (comuna Pianu, județul Alba), fiind cel de-al treilea copil al părinților Petru și Rafila. Școala primară a urmat-o în satul natal, ciclul gimnazial finalizându-l la Pianu de Sus. Își continuă studiile la Cugir, unde absolvă Școala profesională și Liceul seral. Răspunzând chemării lui Dumnezeu, între anii 1969-1972, a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox de la Curtea de Argeș.

În anul 1973, se căsătorește cu tânăra Lucreția, Dumnezeu binecuvântându-i cu un copil, Petru (născut în anul 1976). De asemenea, în anul 1973, tânărul teolog Petru a fost hirotonit preot pe seama parohiei Inuri (jud. Alba), pe care o păstorește până în anul 1976, când se transferă în parohia Pețelca. În aceasta din urmă va sluji până în anul 1981, când Domnul îi rânduiește spre păstorire o altă comunitate: parohia Crețești (jud. Vaslui), unde va rămâne până la pensionare.

În tot acest timp s-a dedicat slujirii lui Hristos și celor încredințați spre păstorire. Totodată, pe parcursul anilor s-a îngrijit îndeaproape de restaurarea locașului de cult și a casei parohiale din localitatea Crețești, ridicând o nouă clopotniță. Ulterior, în anul 1993, ca urmare a stării precare de sănătate, este nevoit să se pensioneze. Din anul 2012, în urma trecerii la cele veșnice a soției sale, părintele Petru a rămas văduv.

Părintele Florea Petru a trecut la Domnul în cursul zilei de joi, 8 aprilie 2021, trupul neînsuflețit al sfinției sale fiind depus în biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din parohia Pianu de Jos. Slujba înmormântării a vrednicului de pomenire părinte Petru va fi oficiată vineri, 9 aprilie, începând cu ora 13.00, în biserica parohială.

Share