Părintele protopop Valentin Vârva, prezent în mijlocul elevilor Școlii Gimnaziale „Augustin Maior” din Reghin, în cadrul orei de Religie

Joi, 7 aprilie 2022, elevii clasei a VI-a de la Școala Gimnazială „Augustin Maior” din Reghin s-au bucurat de un moment cu totul deosebit, prilejuit de vizita părintelui protopop Valentin Vârva. Sfinția sa a fost primit cu multă bucurie de către tineri în cadrul orei de Religie, activitatea de astăzi fiind organizată în contextul celebrării „Anului omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului”.

Motivați fiind de dragostea pentru Hristos Domnul, dar și de sensibilitatea duhovnicească a perioadei Postului Mare, elevii clasei a VI-a și-au exprimat dorința ca ora de Religie să se desfășoare la biserica „Înălțarea Domnului” din Reghin, la Altarul căreia slujește părintele Valentin Vârva. Sfinția sa le-a vorbit celor prezenți despre importanța rugăciunii în viața tânărului creștin, despre însemnătatea postului, dar și despre importanța slăvitului Praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos.

Toți cei care au participat la acestă întâlnire s-au spovedit, iar mai apoi s-au împărtășit cu Sfintele Taine, primindu-L astfel în sufletele lor pe Hristos Domnul, Cel Care este pentru fiecare „Calea, Adevărul și Viața” (Ioan 14, 6). Activitatea de astăzi a avut loc sub îndrumarea profesorului de Religie, părintele Ioan-Emanuel Mera, fiind organizată cu sprijinul directorului Școlii Gimnaziale „Augustin Maior” din Reghin, prof. Cristina-Bianca Beldean.

Pr. Ioan-Emanuel Mera

Share