Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, invitatul primei conferințe organizate de ASCOR Alba Iulia în Postul Nașterii Domnului

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul este invitatul primei conferințe organizate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – Filiala Alba Iulia în Postul Nașterii Domnului din acest an.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada Postului Crăciunului, ASCOR – Filiala Alba Iulia organizează o serie de conferințe duhovnicești. Prima întâlnire se va desfășura miercuri, 23 noiembrie 2022, avându-l ca invitat special pe Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Preasfinția sa susținând conferința intitulată „În căutarea lui Hristos, în căutarea omului”.

Pregătirea teologică a Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul a debutat la Alba Iulia, ierarhul fiind absolvent al școlilor teologice bălgrădene: în anul 2004 a finalizat cursurile Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simeon Ștefan” din Alba Iulia, iar în anul 2008 pe cele ale Facultății de Teologie. Totodată, în perioada 2008-2010, Părintele Episcop-vicar a urmat un program de master în domeniul teologiei sistematice la aceeași facultate din orașul Marii Uniri.

Întâlnirea din data de 23 noiembrie a.c. va debuta la ora 18.00 și se va desfășura în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, conferința fiind transmisă și în direct pe pagina oficială de Facebook ASCOR Alba Iulia. Vă așteptăm!

Share