Președintele ASCOR Alba Iulia, prezent la lucrările Consiliului Național al Asociației

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 12-15 mai, s-au desfășurat lucrările Consiliului Național ASCOR, în Arhiepiscopia Dunării de Jos. Întâlnirea a avut loc la așezământul „Sfântul Mucenic Pantelimon” – Lacu Sărat din Brăila și a implicat prezența delegaților tuturor filialelor ASCOR din țară. Din partea ASCOR Alba Iulia a participat Petru Mircea, președintele filialei.

Evenimentul a debutat prin participarea la Sfânta Liturghie, după care au fost deschise lucrările prin transmiterea cuvântului Părintelui Patriarh Daniel de către părintele Nicușor Beldiman, consilier patriarhal, și prin rostirea cuvântului de bun-venit de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte legate de perioada în care se va desfășura Consfătuirea Națională ASCOR, de participarea ascoriștilor români la Tabăra Internațională din Polonia (18-24 iulie), dar și discuții referitoare la alte tabere organizate în țară de filialele ASCOR. Unul dintre punctele importante din agendă a pus accentul pe activitățile pe care filialele urmează să le desfășoare. ASCOR Alba Iulia se va alătura proiectului „Caravana ASCOR”, implicându-se prin ateliere de lucru și sesiuni de formare a tinerilor și răspunzând, de asemenea, la întrebarea: „Este tinerețea timpul marilor alegeri?”.

Programul evenimentului a cuprins vizitarea mai multor mănăstiri voievodale, printre care și Mănăstirea Măxineni, participarea la o seară festivă în Aula Magna a Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi și, totodată, vizionarea unui spectacol cultural de joc și cântec popular, organizat cu prilejul vizitei membrilor Consiliului Național ASCOR.

Evenimentul s-a încheiat prin participarea la Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi și prin servirea prânzului alături de chiriarhul locului.

Share