Prima ediție a Școlii de Vară în parohia Lunca, protopopiatul Reghin

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, în parohia Lunca, protopopiatul Reghin, s-a desfășurat prima ediție a Școlii de Vară, în parteneriat cu Școala Gimnazială din Lunca, destinată tuturor tinerilor din parohie și nu numai.

Activitățile Școlii de Vară au debutat în biserica parohială, unde alături de preotul paroh Ioan-Emanuel Mera, glasurile tinerilor s-au unit în rugăciune, credință și speranță, cerând ajutor și ocrotire de la Maica Domnului. Primele zile de activitate s-au desfășurat la Școala Gimnazială din Lunca, alături de directorul unității de învățământ, prof. Teodor Crișan, unde tinerii participanți la activitățile noastre, sub îndrumarea doamnei prof. Leontina Fărcaș și prof. Liana-Maria Mera, au realizat un număr de 37 de icoane pe sticlă, deprinzând astfel tehnica artei populare.

Activitățile duhovnicești s-au împletit armonios cu cele creative și recreative, astfel că Școala de Vară a continuat cu vizionarea unui film, proiectat în „propriul” cinematograf creat în una din sălile de clasă. A doua săptămână a activităților a debutat la biserica din localitate, unde elevii au fost inițiați în tainele Sfintei Liturghii, dar și în cântarea bisericească, învățând pricesne dedicate Maicii Domnului.

Tinerii au participat de asemenea la numeroase jocuri sportive și distractive, de grup, desfășurate pe terenul sportiv al școlii, la ateliere de gastronomie, dar și la trasee de biciclete, sub atenta supraveghere a profesorilor și tinerilor voluntari, toate aducând zâmbete și bucurie pentru cei implicați.

Activitățile elevilor s-au încheiat cu un moment festiv, în ziua slăvitului Praznic al Adormirii Maicii Domnului, la biserica noastră, unde au fost expuse și binecuvântate toate icoanele realizate, ca mai apoi fiecare elev, primind icoana realizată, să o păstreze la loc de cinste, în amintirea acestor frumoase zile petrecute la Școala de Vară. În această perioadă a Postului, în care am simțit cu toții ocrotirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Școala de Vară s-a dovedit a fi un real succes și nădăjduim că vor urma și alte ediții la fel de frumoase pentru a spori credința, dragostea și nădejdea în inimile tinerilor.

 

Pr. Ioan-Emanuel Mera

Share