Proiectul catehetic „Rugăciunea în viața mea”, desfășurat în parohia Lunca, protopopiatul Reghin

În perioada 23 – 29 martie 2022, elevii claselor V-VIII de la Școala Gimnazială din Lunca au participat la partea a doua a proiectului „Rugăciunea în viața mea”.

Seria întâlnirilor din partea a doua a proiectului a debutat în data de 23 martie, zi în care elevii Școlii Gimnaziale din Lunca s-au întâlnit cu preotul paroh. Tema întâlnirii a fost Sărbătoarea Praznicului Bunei Vestiri și importanța rugăciunii în viața tânărului creștin. La finalul acestei întâlniri, fiecare elev a primit câte o broșură „În drum spre Praznicul Învierii Domnului”, a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.

În continuarea acestor activități, duminică, 27 martie, un grup de tineri din parohia Lunca au participat împreună cu profesorul de religie Ionuț Bârsan la Taina Sfântului Maslu, iar la final toți au avut parte de un mic moment de socializare. Totodată, s-au desfășurat două ateliere de lectură duhovnicească, elevii având posibilitatea de a lectura din broșura „În drum spre Praznicul Învierii Domnului”. De asemenea, în cadrul orei de religie, elevii au interpretat priceasna „Doamne, Iisuse Hristoase”, alături de cadrele didactice Maria Suciu și Ionuț Bârsan și preotul paroh Ioan Mera.

Activitățile proiectului s-au încheiat prin vizionarea filmului documentar „Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu”, în regia lui Nicolae Mărgineanu.

Prima parte a proiectului catehetic s-a desfășurat în perioada 25 februarie – 10 martie, sub genericul „Rugăciune și fapte bune”. Seria activităților desfășurate au avut la bază parteneriatul dintre Școala Gimnazială din Lunca, prin implicarea directorului instituției de învățământ, prof. Teodor Crișan, și parohia Lunca, încadrându-se în tematica „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”.

Preot paroh,
Ioan-Emanuel Mera

Share