Proiectul „Comunitatea prin ochii tinerilor”, desfășurat în județul Mureș

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Târgu-Mureș, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia, cu Secretariatul General al Guvernului (SGG) și Serviciul de Dezvoltare Comunitară (SDC), demarează, în perioada 2-28 august 2021, proiectul social: „Comunitatea prin ochii tinerilor”.

Proiectul social „Comunitatea prin ochii tinerilor” îşi propune o serie de activităţi care să-i ajute pe tineri să înţeleagă care trebuie să fie rolul lor în comunitate, dar și să le ofere răspunsuri la întrebările legate de alegerea unui parcurs în viață. Astfel, misiunea proiectului este aceea de a conştientiza tinerii asupra faptului că ei pot influenţa în bine viitorul comunităţii lor, mai ales cu sprijinul primit din partea Bisericii, a organizațiilor existente, dar și a tuturor actorilor sociali.

Activitățile avute în vedere în cadrul proiectului sunt, în cea mai mare parte, unele practice – ateliere de lucru, jocuri de socializare –, având ca scop, dincolo de însușirea cunoștințelor teoretice, mai ales formarea unor deprinderi practice. În cadrul taberelor de zi, copiii sunt implicaţi în exerciții care să le stimuleze creativitatea, oferindu-le repere pentru canalizarea energiei spre activități constructive, dar şi pentru buna alegere a unui grup de prieteni.

Proiectul „Comunitatea prin ochii tinerilor” are drept beneficiari 120 de copii din 8 comunități rurale din județul Mureș: Berghia, Țiptelnic, Habic, Moșuni, Șardul Nirajului, Idiciu, Ernei și Sângeru de Pădure.

 

Pr. Mihai Dumitrescu

Share