Proiectul-concurs „Rugăciunea în viața mea”, desfășurat în parohia Batoș, a ajuns la final

În perioada 12 martie – 9 aprilie 2022 s-a derulat, la nivelul comunei Batoș, proiectul socio-cultural-educativ „Rugăciunea în viața mea”, coordonat de prof. Nagy Irina și părintele Vasile-Stelian Anca.

Vineri, 8 aprilie a.c., s-a desfășurat ultima întâlnire din cadrul proiectului „Rugăciunea în viața mea”, care a avut loc de această dată în Biserica Ortodoxă Română Batoș. Aici, părintele paroh Vasile-Stelian Anca a făcut o scurtă recapitulare a proiectului, reamintindu-le copiilor succint ceea ce s-a discutat pe durata acestuia, apoi le-a vorbit grupului de elevi despre importanța Sfintei Cruci în viața noastră, a tuturor. Ulterior, părintele a subliniat semnificația Sfintelor Paști, prezentând o serie de tradiții creștine despre această mare sărbătoare a creștinătății, provocându-i pe micii oaspeți la dialog.

Partea practică a fost coordonată de doamna profesor Irina Nagy și a constat în citirea pe roluri de către elevi a scenetei: „Nu Îl deranja pe Dumnezeu cu rugăciuni nesemnificative”. Prin această scenetă, a fost accentuată necesitatea rugăciunii în viața fiecăruia, indiferent cât de mică sau mare este ea, chiar dacă de multe ori ni se pare că ceea ce cerem de la Dumnezeu este foarte important sau, dimpotrivă, insignifiant. Coordonatorul activității a punctat două aspecte importante: Dumnezeu ascultă rugăciunile noastre, știind ce să ne dăruiască fiecăruia, respectiv, Dumnezeu lucrează prin oameni. Menționăm faptul că, la această ultimă întâlnire, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent postul de televiziune Ardeal TV, dar și interpreta de muzică populară Florina Oprea, care a interpretat două pricesne.

La finalul activității, elevii implicați în proiect au fost răsplătiți cu o diplomă de participare și o carte de rugăciuni. Ne dorim și nădăjduim ca acest proiect să rămână o amintire plăcută, iar roadele lui să fie vizibile ani mulți de acum înainte.

 

Simona Rocxana David Anca

Share