Proiectul „Inițiere în pictarea icoanei pe sticlă”, desfășurat în municipiul Târgu-Mureș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în perioada 1-15 august 2021 a avut loc proiectul „Inițiere în pictarea icoanei pe sticlă”, desfășurat în cartierul Dâmbu din municipiul Târgu-Mureș, sub egida parohiilor „Sfinții Trei Ierarhi” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, în colaborare cu Asociația Artiștilor Plastici din România, reprezentată de prof. Maria Kulcsar Pârvu.

Proiectul se vrea a fi unul pilot, drept pentru care au fost inițiați în tainele picturii pe sticlă 13 copii, urmând ca în viitor proiectul să ia amploare și să cuprindă un număr cât mai mare de participanți. De asemenea, de dorește ca cei deja inițiați să devină ei înșiși îndrumători celor care pășesc pentru prima dată în lumea pictării icoanei pe sticlă.

Cu ajutorul Maicii Domnului, proiectul a fost finalizat cu succes, copiii reușind să picteze cel puțin o icoană pe sticlă. Munca lor a fost încununată cu o expoziție în pridvorul bisericii, iar la final au primit de diplome și dulciuri.

 

Pr. Mircea Ungur
Pr. Cosmin Maftei

Share