Proiectul național catehetic „Rugăciunea în viața mea”, derulat în parohia Suseni, protopopiatul Reghin

Proiectul național catehetic „Rugăciunea în viața mea” se desfășoară și în Parohia Ortodoxă Română din Suseni, județul Mureș, sub genericul „Rugăciunea – respirația sufletului nostru”.

În proiectul catehetic „Rugăciunea – respirația sufletului nostru”, desfășurat în parohia Suseni, sunt implicați copiii din comunitatea parohială, care se întrunesc periodic sub coordonarea părintelui paroh Sorin Sîplăcan și a doamnelor Vidia Luca, Ramona Negrea și Dalia Sîplăcan.

Cu acest prilej, sâmbătă, 26 martie 2022, a avut loc o activitate cu totul deosebită, în care copilașii au învățat care este importanța rugăciunii pentru cei adormiți. Astfel, copiii au modelat colăcei din aluat, iar după ce aceștia au fost copți în cuptorul de pâine, au fost aduși la biserică de către cei mici. Aici, în locașul de închinare, copiii au scris pomelnice cu cei adormiți din neamul lor, după care au participat la o slujbă de pomenire pentru cei adormiți.

Bucuria și satisfacția copiilor a fost pe măsură, pentru că aceștia au învățat cum să ducă pe mai departe tradiția Bisericii cu privire la pomenirea celor dragi plecați în veșnicie.

Share