Proiectul „Rugăciunea mă apropie de Dumnezeu și de om”, desfășurat în parohia Vătava

În parohia Vătava, protopopiatul Reghin, s-au încheiat activitățile din cadrul proiectului „Rugăciunea în viața mea”, inițiat de Patriarhia Română în acest an dedicat prin excelență rugăciunii.

De la începutul lunii martie s-au desfășurat o serie de activități care au implicat copiii și tinerii din grupul catehetic al parohiei și, prin ei, întreaga comunitate, ca „puțin aluat care dospește toată frământătura” (Galateni 5, 9). Părintele paroh Vasile Rotaru a fost prezent în mijlocul tinerilor, susținând cateheze pe diferite teme în biserica parohială, dar și la Școala Gimnazială din localitate și la Centrul cultural-catehetic al parohiei. De asemenea, îndrumați de domnul profesor de religie Angel Avram și de doamna învățătoare Victorița German, elevii au pictat icoane pe sticlă, au confecționat diverse obiecte care apropie prin artă sufletul de Dumnezeu, au învățat pricesne, au compus poezii religioase, dar și-au creat și propriul spațiu de rugăciune. În urma catehezelor audiate, micii creștini s-au apropiat de Dumnezeu prin Taina Spovedaniei și a Împărtășaniei. 

Concluzia tinerilor implicați în proiect poate fi exprimată prin cuvintele biologului și chirurgului Alexis Carrel, care sunt cu adevărat edificatoare: „Rugăciunea îi marchează pe credincioşii săi cu o caracteristică particulară: castitate în privire, calm în atitudine, bucurie senină în expresie, curaj în conduită şi, când nevoia o cere, jertfa de sine a soldatului sau martirului...”.

Share