Proiectul „Seri cu sens” a debutat în parohia Bobohalma

În data de 8 mai a.c., Parohia Ortodoxă Bobohalma a găzduit prima ediție a proiectului „Seri cu sens”, în cadrul căreia psihoterapeutul Bianca Matei a susținut prelegerea cu tema „Cercul siguranței părinților”.

Duminică, 8 mai 2022, începând cu ora 18:00, în parohia Bobohalma, s-a desfășurat întâlnirea introductivă din ciclul „Serilor cu sens”, având tema „Cercul siguranței părinților”. Prelegerea a fost susținută de către doamna Bianca Elena Matei, director executiv al Institutului Orthopraxis, psihotraumatolog, consilier în adicții și psihoterapeut de familie și cuplu.

„Clubul Familiei reprezintă o nouă rețea națională susținută din plin de Institutul Orthopraxis, prin care ajutăm parohiile să vină în sprijinul tuturor familiilor care își doresc menținerea unui mediu sănătos, rodnic și iubitor, atât pentru relația dintre soți, cât și pentru creșterea copiilor”, a declarat psihoterapeutul Bianca Matei. Lunar, comitetul de părinți care se înscriu în Clubul Familiei participă la întâlniri tematice, organizate în sânul Bisericii.

Suportul oferit de Institutul Orthopraxis pentru formarea unor astfel de cluburi constă în susținerea acestor întâlniri pentru o perioadă de șase luni, urmată de formarea unei persoane din Biserica aferentă, care să susțină în continuare întâlnirile cu părinții.

Ce m-a impresionat cel mai mult a fost faptul că noi, părinții, scurtăm în mod involuntar viața copiilor noștri. Mai precis, telomerul (segmentul de ADN) se scurtează dacă copilul este expus unui mediu violent, și nu doar agresivitate fizică, ci și alte forme de violență”, a relatat profesoara Ioana Buțiu, membră a Clubului Familiei din Bobohalma.

Frumosul parteneriat dintre Institutul Orthopraxis și parohia Bobohalma s-a realizat prin purtarea de grijă a preotului paroh Marius Filip, care, împreună cu doamna Bianca Matei, au mai organizat întâlniri cu tinerii din parohie, colaborare care s-a concretizat într-o rodnică prietenie.

Share