Protopopiatul Alba Iulia și ASCOR Alba Iulia, implicate într-o nouă campanie de donare de sânge

Numeroși clerici din Protopopiatul Ortodox Alba Iulia și membri ai ASCOR Alba Iulia au luat parte la o nouă campanie de donare de sânge. Acțiunea, intitulată „Uniți pentru viață”, a fost organizată de către Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, fiind derulată la nivel național.

Joi, 11 noiembrie 2021, Protopopiatul Ortodox Alba Iulia și ASCOR Alba Iulia au demarat o nouă acțiune umanitară, spre a veni în sprijinul celor aflați în suferință. Astfel, numeroși clerici din cadrul protoieriei, însoțiți de părintele protopop Teofil Slevaș, și membri ai asociației studențești s-au alăturat campaniei de donare de sânge intitulată generic „Uniți pentru viață”, derulată la nivel național de către Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români. Acțiunea s-a desfășurat între orele 7.30-12.00, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba (aflat sub coordonarea doamnei Director Dr. Ana Savu), situat în incinta Spitalului Județean de Urgență Alba.

Prin această campanie, clericii din protopopiatul Alba Iulia și membrii ASCOR Alba Iulia au dorit să atragă atenția asupra faptului că nevoia de sânge este acută în multe dintre unitățile medicale din țara noastră, subliniind totodată importanța faptelor de generozitate pentru semenii noștri. Nevoia de sânge există în permanenţă, dar, din nefericire, nivelul la care se situează donarea nu acoperă în totalitate cererea existentă. Donarea voluntară reprezintă un gest umanitar ce nu poate fi evaluat în bani, valoarea vieții oricăruia dintre noi fiind incomensurabilă. La ora actuală, sângele nu poate fi înlocuit cu altceva din cauza structurii sale complexe și a numeroaselor funcții îndeplinite în organism.

Share