Recital de colinde la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Aiud

În duminica precedentă Praznicului Crăciunului, a Sfinților Părinți după trup ai Domnului, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Aiud, a avut loc un eveniment deosebit, specific perioadei în care ne aflăm.

După oficierea Sfintei Liturghii de către părintele paroh Nicolae Aloman, inspector pentru editură și tipărituri în cadrul Eparhiei Alba Iuliei, și părintele Ioan Aloman, care a păstorit comunitatea în perioada 1991-2017, Corul „Metanoia” al cadrelor militare (ofițeri și subofițeri) de la Penitenciarul de maximă siguranță din Aiud, coordonat de părintele Marius Soponaru, a susținut un concert de colinde tradiționale, aducând în sufletele credincioșilor minunata veste a Nașterii Mântuitorului Hristos.

Momentul de bucurie și de înălțare duhovnicească a fost sporit de prezența doamnei Primar Oana Badea, a familiilor cadrelor militare și a numeroși copii și enoriași, fii ai parohiei și ai urbei. La final, în amintirea martirilor din temnița Aiudului în vremea regimului comunist, părintele capelan a interpretat colindul de o sensibilitate aparte „Dați drumul la cer!”, scris de Ovidiu Vasilescu, un tânăr de doar 17 ani, arestat în anul 1956.

Bogatul buchet de colinde i-a impresionat pe cei prezenți, care au plecat la casele lor mai bogați sufletește. Corul „Metanoia” a fost înființat în anul 2017, la inițiativa fostului preot capelan Liviu-Iulian Tarcău, actualmente Consilier misionar al Mitropoliei Ardealului, iar în prezent este coordonat de actualul preot de la Penitenciar, părintele capelan Marius Soponaru.

 

As. soc. Alexandra Aloman 

Share