Redeschiderea Parcului de aventură „Dynamis” din Alba Iulia

Sâmbătă, 26 martie a.c., 55 de copii și tineri din județele Alba și Mureș au luat parte la activitățile prilejuite de redeschiderea Parcului de aventură „Dynamis” din Alba Iulia.

În contextul „Lunii Pădurii”, 15 martie – 15 aprilie, programul zilei a debutat cu o acțiune de ecologizare a parcului și a zonei din imediata vecinătate. Prin gestul lor, copiii și tinerii, însoțiți de părinții și voluntarii prezenți la eveniment, au atras atenția asupra faptului că, doar păstrând mediul înconjurător curat, putem spera la o viață sănătoasă și ne putem împărtăși de frumusețea pe care Dumnezeu a sădit-o în natură spre bucuria și împlinirea noastră.

În continuare, angajații parcului de aventură au ținut un curs de instruire, necesar pentru a parcurge în siguranță traseele, și i-au echipat pe toți cei prezenți pentru a-și testa și depăși limitele fizice și psihologice. După mai bine de 2 ore în care am trecut de la curiozitate la emoție, de la frică la bucuria reușitei, cu încredere și entuziasm am pornit într-o drumeție relaxantă prin pădure. Programul zilei s-a încheiat la Panorama Alba Iulia, unde am desfășurat o serie de jocuri distractive, admirând orașul de la o margine până la cealaltă și identificând edificiile emblematice ale acestuia.

Parcul de aventură „Dynamis” dispune de 4 trasee, cu diferite grade de dificultate, alcătuite din elemente suspendate în copaci (scări, poduri, căsuţe din lemn, panouri de căţărare, tiroliene construite din cabluri, corzi şi grinzi, care corespund standardelor europene). Parcul, situat în Alba Iulia, Strada Valea Popii, nr. 16, este deschis de marți – duminică, în intervalul orar 10:00-18:00. Condițiile de parcurgere a traseelor sunt: înălțimea minimă de 120 cm, greutatea maximă de 110 kg și purtarea unui echipament adecvat. Contravaloarea unui bilet de acces este de 15 lei/oră/persoană.

 

Pr. Cristian Rațiu

Share