Reprezentanții ASCOR Alba Iulia au luat parte la lucrările Consiliului Național ASCOR

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 26-28 mai 2023, la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a avut loc întrunirea Consiliului Național al Asociaţiei Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români (ASCOR). Din partea ASCOR Alba Iulia au fost prezenți președintele filialei, Petru Mircea, și vicepreședintele organizației, Alexandru Graur.

Programul întâlnirii studențești a inclus sesiuni de lucru, evaluarea proiectelor și a situației la nivel național, stabilirea proiectelor de viitor, momente de rugăciune, sesiuni de formare, activități culturale, precum și vizitarea orașului. Festivitatea de deschidere a avut loc în Aula Facultății din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, începând cu ora 12.00, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și a reprezentanților celor 18 filiale ASCOR din țară.

Cu acest prilej, Mitropolitul Andrei a rostit un cuvânt de binecuvântare și le-a adresat tinerilor sfaturi și îndemnuri duhovnicești. Inspectorul patriarhal responsabil pentru relația cu ONG-urile și tineretul, Mihai Paraschiv, a rostit o alocuțiune și a transmis mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, au rostit alocuțiuni părintele Ciprian Negreanu, duhovnicul și îndrumătorul ASCOR Cluj-Napoca, președintele ASCOR București, Ioan Tabarcia, și președintele ASCOR Cluj-Napoca, Andrei Chețan, gazda întâlnirii.

Apoi, președinții și membrii din conducerea filialelor ASCOR s-au întrunit în ședință de lucru. Pe ordinea de zi s-au aflat: discuții administrative, evaluarea proiectelor și a situației la nivel național, prezentarea proiectelor de viitor și pentru anul în curs, organizarea de tabere ASCOR la nivel național, organizarea de training-uri la nivel național pentru liderii (board-ul) fiecărei filiale, stabilirea documentelor necesare aderării unui tânăr la ASCOR etc. De asemenea, s-au avut în vedere activitățile specifice Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, întărirea legăturilor cu tinerii din Republica Moldova și campania națională de donare de sânge.

Sâmbătă, 27 mai, a continuat ședința de lucru a consiliului și au avut loc sesiuni de formare. Apoi, au fost vizitate Catedrala mitropolitană, Muzeul Mitropoliei Clujului, precum și alte obiective turistice din oraș. Apoi, sâmbătă seara, tinerii s-au întâlnit cu Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului și Clujului. De asemenea, aceștia au participat la slujba Vecerniei la bisericuța studenților din Campusul Universitar Hașdeu și s-au întâlnit cu părintele Ciprian Negreanu, duhovnicul și îndrumătorul ASCOR Cluj-Napoca.

Lucrările Consiliului Național s-au încheiat duminică, 28 mai, tot la bisericuța studenților din Hașdeu, cu participarea tinerilor la Sfânta Liturghie.

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România (ASCOR) a împlinit în 2020 trei decenii de existență. A fost fondată în 14 iunie 1990, la București, cu binecuvântarea Sfântului Sinod, la inițiativa unor studenți și doctoranzi de la diferite facultăți. Organizația are caracter național, cu filiale în 18 centre universitare din țară și o filială în Mitropolia Basarabiei.

Sursa și foto credit: ASCOR Alba Iulia / Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Share