Școala de vară „Copilărie binecuvântată într-o vacanță minunată”, organizată în parohia Dâmbu, protopopiatul Luduș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în parohia Dâmbu, protopopiatul Luduș, păstorită de părintele Bogdan Horea Chirilă, s-a desfășurat în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului (1-14 august 2022), cea de-a patra ediție a Școlii de vară „Copilărie binecuvântată într-o vacanță minunată”.

Acțiunea a fost organizată de către părintele paroh, dimpreună cu cadre didactice și voluntari din localitate și împrejurimi. Activitatea a reunit un număr de 45 de elevi cu vârste între 6 și 18 ani, care s-au bucurat de un program complex, în care munca s-a împletit cu jocul și rugăciunea, într-un  cadru primitor și armonios. Activitățile au cuprins: ateliere de creație (pictură pe cruci de lemn,  figurine din ipsos, confecționare brățări, aranjamente de toamnă), dezbateri pe teme religioase și de cultură generală, vizionare de filme, concursuri sportive și de perspicacitate și o excursie gratuită la Mănăstirea „Mihai Vodă”, Salina Turda și Mănăstirea Dumbrava.

În această ediție elevii s-au bucurat și de o serie de ateliere tematice desfășurate în cadrul proiectului „Caravana ASCOR”, prin implicarea tinerilor ascoriști din Alba Iulia, precum și de activitățile educativ-demonstrative susținute de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” – punctul de lucru Râciu. După încheierea programului, în fiecare seară, elevii au participat la Paraclisul Maicii Domnului, unde au preamărit cu multă evlavie pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

Școala de vară s-a dovedit a fi un real succes, elevii exprimându-și dorința de a participa cât mai des la astfel de activități. Luni, 15 august, în ziua Praznicului Adormirii Maicii Domnului, devotamentul tinerilor a fost răsplătit cu diplome și dulciuri, fiind încununat prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului.

 

Preot paroh Bogdan Horea Chirilă

Share