„Şcoala de Vară” din tinda bisericii, în parohia Dumbrava, protopopiatul Reghin

Sub oblăduirea Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în perioada 1-15 august 2021, s-a desfăşurat prima ediție a proiectului „Şcoala de Vară”, derulat în tinda bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din parohia Dumbrava, protopopiatul Reghin.

Un număr însemnat de copii din parohia Dumbrava, precum şi alții aflați în vacanță la bunici, au participat  la activitățile care s-au desfăşurat în cadrul proiectului nostru. Astfel, în decurs de două săptămâni s-au desfăşurat activități creativ-educative, recreative, civice, jocuri sportive, de dezvoltare personală şi emoțională. Activitățile au fost organizate pe grupe de vârstă. În prima săptămână, cei mai mici şi-au dezvoltat abilitățile practice prin creație şi pictură, iar cei mai mari au experimentat reacțiile chimice şi erupțiile vulcanice. Cea de-a doua săptămână a fost marcată de activitățile desfăşurate de reprezentații ISU şi de drumeția din ultima zi, când copiii şi-au exprimat bucuria că au participat la acest proiect, dar şi regretul că se încheie.

În fiecare seară, pe parcursul celor două săptămâni, copiii au participat la Paraclisul Maicii Domnului, în continuare fiind organizate seri de film şi de învățat pricesne cu tinerii din parohie. Praznicul Adormirii Maicii Domnului a marcat încheierea postului şi a activităților desfăşurare în parohia Dumbrava. Copiii care au participat la activitățile de la „Şcoala de Vară” au primit diplome de participare, grupul de tineri din parohie au cântat pricesne specifice, împreună cu solistele Andreea Petruț şi Narcisa Suciu, iar creştinii pregătiți pentru Sfânta Împărtășanie s-au împărtăşit la Sfânta Liturghie, îmbrăcați fiind în straie populare.

 

Pr. paroh Alin Șular

Share