Seară de colinde corale în parohia Sărmașu, protopopiatul Luduș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, luni, 18 decembrie a.c., la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Sărmașu, protopopiatul Luduș, păstorită de părintele Daniel Cămară, s-a desfășurat concertul de colinde „Hristos pe pământ, înălțați-vă!”, la care au participat Corurile „Amadeus” și „Belcanto” din Sărmașu, precum și Corul „Te Deum Adoramus” al Protopopiatului Ortodox Luduș, dirijate de părintele Daniel Cămară.

Corul „Belcanto” a luat fiinţă în decembrie 2005, la iniţiativa preotului Daniel Camară, fiind format din elevi ai Grupului Şcolar Sărmaşu (clasele XI-XII). Iniţial a fost un grup vocal mixt, format din 12 membri. În momentul de faţă, corul numără 40 de membri (soprane, altiste, tenori şi başi). Componenţii corului sunt elevi animaţi de idealul binelui şi frumosului, pe care încearcă să-l descopere pe calea muzicii. Fiind format din elevi, corul este într-o continuă schimbare. Totuşi, există o continuitate, mai ales pentru că majoritatea noilor intraţi în cor provin din Corul „Amadeus”, dirijat tot de părintele Daniel Camară, format din elevi ai Grupului Şcolar Sărmaşu, din clasele III-VIII.

De asemenea, Corul „Belcanto” face parte din Programul Național „Cantus Mundi” România, cel mai mare program de integrare socială prin muzică din țară, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat prin implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”. În cadrul acestui program, a participat la mai multe evenimente cultural-artistice de excepție, alături de „Madrigal”.

Share