Seară de rugăciune pentru tinerii din parohia Valea Izvoarelor, protopopiatul Târgu-Mureș

În seara zilei de 21 noiembrie a.c., zi în care Biserica Ortodoxă prăznuiește „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, tinerii din localitatea Valea Izvoarelor s-au întâlnit în biserica parohială pentru a petrece clipe de rugăciune și a primi sfaturi duhovnicești în vederea întăririi credinței.

Seara duhovnicească a debutat cu oficierea Vecerniei, după care a fost săvârșită slujba Acatistului Maicii Domnului „Povățuitoarea copiilor”. La finalul momentului de rugăciune, părintele paroh a susținut o cateheză în care a vorbit tinerilor despre importanța rugăciunii și a postului în viața creștinului și a evidențiat rolul acestor deprinderi pentru urcușul duhovnicesc, oferind pilde pe înțelesul celor mari și al celor mici.

În încheiere, au fost rostite rugăciuni prin care cei prezenți au mulțumit Mântuitorului Hristos și Maicii Sale pentru toate binefacerile, după care, la Centrul Catehetic „Sfântul Arhid. Ștefan” din cadrul parohiei, li s-au oferit tinerilor daruri. Cu nădejdea că vom mai avea parte de astfel de momente înălțătoare, ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos și Maicii Sfinte să ne povățuiască mereu.

 

Preot paroh, Emil-Ioan Moldovan

 

Share