Sfântul Ierarh Nectarie, prăznuit de către persoanele cu dizabilități din Baia de Arieș

Joi, 9 noiembrie 2023, Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina a fost prăznuit la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din Baia de Arieș. Sărbătoarea a fost marcată printr-o serie de evenimente derulate cu scopul de a sublinia importanța și puterea rugăciunilor Sfântului Nectarie pentru persoanele bolnave, fapt adeverit încă din timpul vieții sale sfinte.

Programul zilei a debutat cu Taina Sfântului Maslu, oficiată de către părintele protopop Andrei Bâldea, alături de un sobor de preoți, format din coordonatori ai Centrelor sociale din protopopiatul Câmpeni. La final, părintele Andrei Bâldea a rostit un cuvânt în care au fost evocate momente din viața Sfântului Nectarie și modul în care acesta mijlocea pentru tămăduirea bolnavilor încă din timpul păstoririi sale.

În continuare, a fost inaugurată noua sală de kinetoterapie din incinta Centrului social, investiție în valoare de 140.000 lei și dotată cu aparatură de 10.300 lei. Evenimentul a avut loc în prezența părintelui Nicolae Ignat, consilier social-misionar al Eparhiei Alba Iuliei, a domului dir. Valentin Frăcea, a doamnei dir. adj. Mirela Mandroc, a doamnei Loredana Lascu, șef serviciu rezidențial adulți în cadrul DGASPC Alba, a doamnei Daniela Truța, dir. executiv al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și a altor membri ai organizației.

Totodată, a avut loc și recepția lucrărilor de restaurare a fațadei aferente clădirii în care se desfășoară activitatea. Coordonatorii acestui Așezământ, manager Camelia Nicoară și pr. Ionel Nicoară, împreună cu personalul Centrului, aduc mulțumiri tuturor celor prezenți și implicați în evenimentele de astăzi, care au constituit pentru beneficiarii noștri un sentiment de prețuire și susținere în nevoile lor.

Share