Slujba de binecuvântare a capelei mortuare din parohia Doștat, protopopiatul Sebeș

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din parohia Doștat, protopopiatul Sebeș. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Vasile Vlad.

Marți, 22 noiembrie a.c., când sunt prăznuiți Sfinții Apostoli Filimon, Arhip, Onisim și Apfia, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Doștat, protopopiatul Sebeș. Începând cu ora 17.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba de binecuvântare a capelei mortuare din localitate, edificiu ridicat în decursul ultimelor șase luni (martie-noiembrie 2022).

La finalul slujbei, în semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată, părintele paroh Vasile Vlad, preot al parohiei Doștat începând cu anul 2018, a fost hirotesit întru sachelar. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea noii capele mortuare din localitatea Doștat au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire.

Share