Slujba de binecuvântare a capelei mortuare din parohia Răchita, protopopiatul Sebeș

În data de 9 iulie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a săvârșit slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din parohia Răchita, protopopiatul Sebeș. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Andrei Roșca.

Marți, 9 iulie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Răchita, protopopiatul Sebeș. Începând cu ora 17.00, Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de binecuvântare a capelei mortuare din localitatea Răchita (comuna Săsciori). Edificiul a fost ridicat în decursul ultimelor trei luni de zile, cu sprijinul substanțial al administrației locale și prin jertfa bunilor credincioși de aici.

La finalul slujbei, în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată în plan pastoral-misionar și administrativ-gospodăresc, părintele Andrei Roșca, preot al parohiei Răchita cu filia Strungari începând cu anul 2017, a fost hirotesit întru sachelar. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea noii capele mortuare au primit din partea Părintelui Arhiepiscop Irineu Diplome de aleasă cinstire.

Share