Slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică din parohia Târgu-Mureș XV

Pe data de 3 iunie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Târgu-Mureș XV, prilej cu care a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru noul locaș de închinare.

Sâmbătă, 3 iunie 2023, când Biserica noastră face pomenirea de peste an a Sfinților Mucenici Luchilian, Ipatie şi Paula fecioara, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în mijlocul credincioșilor dreptslăvitori din parohia Târgu-Mureș XV, protopopiatul Târgu-Mureș. Începând cu ora 17.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru noul locaș de închinare, cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. Comunitatea parohială de aici este păstorită cu multă trudă și zel apostolic de către părintele Petru Florin Miron.

Parohia Târgu-Mureș XV a fost înființată în anul 2016, în cartierul Unirii din municipiul reședință de județ. Actuala biserică parohială, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a fost ridicată în anul 1956, fiind unul dintre cele mai vechi locașuri ortodoxe din oraș. În decursul ultimelor două decenii, ca urmare a creșterii numărului populației, biserica a devenit neîncăpătoare pentru comunitatea creștină din zonă. Astfel, s-a hotărât ridicarea unui nou locaș de cult, în vecinătatea bisericii parohiale. Edificiul va fi construit în formă de treflă, pe o suprafață de 260 mp, lucrările de zidire urmând a fi demarate în toamna acestui an.

Share