Slujire arhierească de Anul Nou, la Catedrala Reîntregirii

În zilele de 31 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. În ajunul Anului Nou, Înaltpreasfinția Sa a oficiat rânduiala Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos, iar în ziua Praznicului Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului, Ierarhul nostru a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

La cumpăna dintre anii 2021 și 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit la Catedrala Reîntregirii din Cetatea Marii Uniri. Vineri, 31 decembrie 2021, de la ora 23.40, Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat rânduiala Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos. În cadrul slujbei au fost rostite cereri și rugăciuni speciale, în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră în anul care s-a încheiat. De asemenea, la final, Chiriarhul nostru a rostit un cuvânt de învățătură.

Pe 1 ianuarie 2022, în prima zi a Anului Nou, de Praznicul Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului, când Biserica noastră face pomenirea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din vechea Cetate a Bălgradului. Înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, Arhipăstorul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură, la Catedrala arhiepiscopală.

Adresându-se celor prezenți în cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul nostru a spus: „Trăim într-o epocă cu mari convulsiuni și prefaceri. Nu este stabilitate și nici siguranță decât în puține domenii. Neliniștea și frica domină sufletele oamenilor precum cancerul subminează sănătatea biologică. Parcă acum, mai mult decât oricând, este actual îndemnul Sfântului Apostol Pavel: «Răscumpărați vremea, căci zilele sunt rele». La această sfântă sărbătoarea, Biserica noastră, ca o mamă bună, ca o mamă duhovnicească, ne cheamă să ne punem în ordine propriul suflet înaintea lui Dumnezeu și să ne îndeplinim cu sârguință datoriile noastre creștinești. De asemenea, trebuie să ne deschidem inimile cu cheia convertirii sau a pocăinței și să mergem înainte, spre viitor, cu o viață nouă, curată și bineplăcută Sublimului nostru Creator, Care ne ține permanent sub aripile providenței Sale”.

Share