Slujire arhierească în filia Ernei, parohia Sângeru de Pădure, protopopiatul Târgu-Mureș

Pe data de 5 decembrie 2021, în cea de-a treia duminică din Postul Nașterii Domnului, Părintele Arhiepiscop Irineu a liturghisit în filia Ernei, parohia Sângeru de Pădure, protopopiatul Târgu-Mureș. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Mihai Dumitrescu.

În Duminica a XXVII-a după Rusalii, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică în care ne este pusă înainte vindecarea femeii gârbove, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în filia Ernei, parohia Sângeru de Pădure, protopopiatul Târgu-Mureș. În prezența a numeroși credincioși dreptslăvitori, Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Ernei. Păstorul sufletesc al acestei comunități este părintele Mihai Dumitrescu, inspector social eparhial în județul Mureș.

Adresându-se celor prezenți la Sfânta Liturghie, Ierarhul nostru a spus: „Iubirea lui Dumnezeu este imensă și minunată. Iubirea Tatălui ceresc nu falimentează niciodată. Iubirea Lui ne ajută să avem o viață deplină, o viață din belșug. Când Dumnezeul Cel bun și de oameni iubitor ne întinde mâna Sa, toate decurg spre binele nostru sufletesc și trupesc. Când Dumnezeul Cel veșnic și atotputernic ne învăluie în dragostea Sa și ne pătrunde cu harul Său, atunci vindecă totul în noi, ne dă o inimă nouă, ne transformă. Chiar acest lucru îl cerem noi într-un frumos colind românesc: «Coboară, Doamne, coboară, căci păcatul ne omoară / Iar alăturea de Tine, orice rău se face bine»”.

Share