Slujire arhierească în parohia Platoul Romanilor din Alba Iulia

Pe data de 2 aprilie a.c., în cea de-a patra sâmbătă din Postul Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Alba Iulia. La momentul rânduit din cadrul slujbei, diaconul Răzvan Nașc a fost hirotonit preot.

Sâmbătă, 2 aprilie 2022, zi în care Biserica noastră face pomenirea Sfântului Cuvios Tit, făcătorul de minuni, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia albaiuliană Platoul Romanilor, comunitate păstorită de către preoții Grigore Buda, Alexandru Teompa și Petrișor Muntean. Începând cu ora 8.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în biserica parohială cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”. La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Răzvan Nașc a fost hirotonit preot pe seama parohiei Crăiești, protopopiatul Târgu-Mureș.

Parohia „Platoul Romanilor” din municipiul Alba Iulia a fost înfiinţată în anul 1990, piatra de temelie a noului locaș de cult a fost așezată la data de 2 iunie 1990, urmând ca în luna august să înceapă lucrările de construcție a bisericii parohiale, sub purtarea de grijă a părintelui paroh Grigore Buda. Târnosirea locașului de închinare a avut loc în data de 11 iunie 2006, în ziua Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, fiind oficiată de către un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu Mitropolitul Bartolomeu al Clujului.

Share