Slujiri arhierești în parohia albaiuliană Platoul Romanilor

Marți, 2 august 2022, și joi, 4 august a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Platoul Romanilor din Alba Iulia, prilejuri cu care doi tineri teologi au fost hirotoniți în treptele clericale de diacon și preot.

În a doua și a patra zi din prima săptămână a Postului Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Platoul Romanilor. Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Alba Iulia, ocazii cu care doi tineri teologi au fost hirotoniți în treptele clericale de diacon și preot. Marți, 2 august a.c., tânărul Bogdan Mureșan a fost hirotonit întru diacon, iar joi, 4 august 2022, a fost hirotonit preot pe seama parohiei Decea, protopopiatul Aiud. Tot în data de 4 august, tânărul Andrei Coțan a fost hirotonit în treapta de diacon.

Parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia a fost înfiinţată în anul 1990, în urma deciziei Episcopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Piatra de temelie a noului locaș de cult a fost pusă la data de 2 iunie 1990, urmând ca în luna august să înceapă lucrările de construcție a bisericii parohiale, sub purtarea de grijă a părintelui paroh Grigore Buda. Târnosirea locașului de închinare a avut loc în data de 11 iunie 2006, în ziua Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, fiind oficiată de către un numeros sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Mitropolitul Bartolomeu al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.

Share