Studenți teologi din Alba Iulia au vestit Nașterea Domnului la Căminul de vârstnici din Ideciu de Jos, județul Mureș

Un grup de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au vestit Nașterea Domnului la Căminul de vârstnici din Ideciu de Jos, județul Mureș. De asemenea, studenții teologi au poposit cu colinda și la Mănăstirea „Sfântul Ierarh Nicolae” de la Lăpușna și la Mănăstirea „Toți Sfinții” de la Cașva, situate pe frumoasa vale muntoasă a Gurghiului.

Înainte de Praznicul Crăciunului, un grup de studenți din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au vestit Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos la Căminul de vârstnici din Ideciu de Jos, județul Mureș. Studenții teologi au adus un zâmbet de bucurie, speranță și încredere bunicilor noștri de aici prin interpretarea unui autentic repertoriu de colinde tradiționale românești. Printr-o frumoasă colaborare cu Frăția Ortodoxă Mureș, au fost oferite daruri vârstnicilor din acest așezământ social.

Aflându-se pe plaiurile pitorești din împrejurimile municipiului Reghin, studenții în teologie au poposit la Mănăstirea „Sfântul Ierarh Nicolae” de la Lăpușna, unde au participat la Dumnezeiasca Liturghie, și la Mănăstirea „Toți Sfinții” de la Cașva, situate pe Valea Gurghiului. Viețuitorii acestor așezăminte monahale i-au întâmpinat cu bucurie pe vestitorii Nașterii Domnului și au ascultat colindele pe care le-au interpretat. Alături de grupul de studenți s-a aflat pr. lect. univ. dr. Oliviu Botoi, îndrumătorul anului întâi de studiu de la specializarea Teologie pastorală a Facultății din Alba Iulia.

Share