Studenții din cadrul ASCOR Alba Iulia au participat în număr mare la slujba privegherii oficiată la Catedrala arhiepiscopală

În seara zilei de vineri, 7 iunie 2024, un număr impresionant de tineri membri ai Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români – filiala Alba Iulia au participat, alături de numeroși credincioși, la slujba privegherii, oficiată la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Această rânduială specială, aflată sub genericul „În vara rugăciunii”, a debutat la ora 22.00, cu slujba Vecerniei și a Utreniei. În continuare, după miezul nopții, studenții și credincioșii albaiulieni au participat la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, oficiată de un sobor de clerici. La momentul rânduit din cadrul slujbei, numeroși tineri din cadrul organizației s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului, alături de alți credincioși prezenți.

Studenții au fost însoțiți la această seară de rugăciune de către pr. lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei și cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din orașul Marii Uniri, și de către arhid. conf. univ. dr. Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie Ortodoxă din cadrul instituției de învățământ teologic. Continuând tradiția începută în primăvara acestui an, membrii ASCOR Alba Iulia își propun să participe lunar la rânduiala privegherii, pentru a încuraja și alți tineri să ia parte la serviciile religioase oficiate în locașurile de cult. Această rânduială specială este oficiată la Catedrala Reîntregirii în prima noapte de vineri spre sâmbătă a fiecărei luni.

Foto credit: Ionuț Văidean

Share