Susținerea unei noi teze de doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Joi, 15 februarie 2024, Școala Doctorală de Teologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a găzduit un nou eveniment academic deosebit. Începând cu ora 10.00, în Aula „Sfântul Simion Ștefan” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă, a avut loc susținerea publică a tezei de doctorat cu titlul „Raportul dintre propovăduire și cultură în viața și opera Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania”.

Lucrarea a fost elaborată de pr. Cezar Onesim, preot al parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din Suceava, sub coordonarea pr. prof. univ. dr. Jan Nicolae, titularul catedrei de Omiletică și Catehetică din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cetatea Marii Uniri. La eveniment au participat numeroși invitați și oaspeți de seamă, preocupați îndeaproape de activitatea bisericească și culturală a Mitropolitului Bartolomeu.

Din comisia de doctorat au făcut parte pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi, în calitate de președinte al comisiei, pr. prof. univ. dr. Jan Nicolae, coordonatorul științific al lucrării, ambii cadre didactice la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, pr. prof. univ. dr. Ștefan Iloaie, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, și pr. conf. univ. dr. Remus Onișor, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

La finalul prezentării, membrii comisiei au prezentat referatele întocmite pe marginea lucrării. Apoi, cei prezenți i-au adresat candidatului întrebări cu privire la conținutul tezei. După anunțarea titlului de doctor în teologie, susținătorul a depus jurământul în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta Facultății, în prezența membrilor comisiei de doctorat. La final, pr. Cezar Onesim a adresat mulțumiri îndrumătorului de doctorat, membrilor comisiei, precum și tuturor celor care l-au susținut pe parcursul anilor de cercetare.

Share