Susţinerea unei noi teze de doctorat la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Luni, 26 iulie 2021, Şcoala Doctorală din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a găzduit un eveniment academic inedit. Astfel, începând cu ora 10.00, a avut loc desfășurarea susținerii publice a tezei de doctorat intitulată Aspectele misionare ale pelerinajului în creștinism, elaborată de către părintele Ștefan-Gabriel Caraș, preot al parohiei Sâncraiu de Mureș, sector I. 

Lucrarea a fost coordonată de părintele prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Lucrarea este o noutate în sensul că abordează cu generozitate marile pelerinaje europene din Biserica Romano-Catolică, pe lângă cele ortodoxe, și scoate în evidență cu mult curaj plusurile, dar și imperfecțiunile acestora.

Din comisia de doctorat au făcut parte pr. conf. univ. dr. Jan Nicolae, în calitate de președinte al comisiei de doctorat, pr. prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi, coordonatorul științific al tezei, Academician pr. prof. univ. dr. habil. Wilhelm Dancă, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București, pr. conf. univ. dr. David Pestroiu, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității București, și pr. prof. univ. dr. habil. Ioan-Emil Jurcan, directorul Școlii Doctorale de Teologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La final, după anunțarea titlului de doctor în teologie, părintele Ștefan-Gabriel Caraș a depus jurământul în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta Facultăţii de Teologie, în prezența membrilor comisiei de doctorat, după care a rostit un cuvânt de mulțumire.

Share