Tabără de iarnă a tinerilor ascoriști din Alba Iulia, la Mănăstirea Oașa

În perioada 22-25 februarie 2022, la Mănăstirea Oașa s-a desfășurat o tabără de iarnă la care au luat parte membrii Asociației Studenților Creștin Ortodocși Români din Alba Iulia.

În cadrul activităților derulate, tinerii au luat parte la ascultările specifice vieții din Mănăstire: aflarea tainelor preparării tămâii, îngrijirea animalelor din saivanul Mănăstirii, ajutorul la bucătărie, precum și inventarierea și indexarea cărților din biblioteca complexului monahal.

De asemenea, studenții au desfășurat o drumeție pe Muntele Fetița, unde au poposit la paraclisul așezământului monahal, prilej cu care au oficiat Paraclisul Maicii Domnului, iar apoi părintele arhimandrit Iustin Miron le-a ținut o sinaxă, evidențiind rolul tinerilor în societatea actuală și valoarea acestora în trupul tainic al lui Hristos, care este Biserica. După cuvântul de învățătură al părintelui, tinerii ascoriști au cântat câteva imne religioase și cântece patriotice, după care au luat parte la o agapă.

Pe parcursul taberei, s-au născut noi idei, proiecte și perspective inedite pentru studenții Universității albaiuliene. Scopul taberei a fost acela de a-i „elibera” pe studenți din rutina confortului zilnic, tinerii dobândind astfel „oxigenare” și revigorare duhovnicească.

 

Foto credit: Paul-Alin Scrobotă

Share