Tabăra de vară „Icoana din sufletul copilului”, ediția a VII-a, organizată la Reghin

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, pe perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, s-a desfășurat, în cadrul Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Treime” din Reghin, ediția a șaptea a taberei de vară intitulate „Icoana din sufletul copilului”. Evenimentul a fost organizat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin, în colaborare cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română de Alba Iulia, Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Treime” din Reghin, Primăria Municipiului Reghin și Consiliul Județean Mureș.

Anul acesta ne-am bucurat de prezența a 120 de copii, dintre care 90 din comunitate; 70 de familii din comunitate; 30 de copii din cele două așezăminte sociale „Casa Maria I” și „Casa Maria II”; și 21 de voluntari – cadre didactice. Ideea de bază a proiectului propus a fost aceea de a oferi elevilor din comunitate beneficiile participării într-o tabără de creație, educativă și culturală, precum și de a le oferi copiilor din cele două așezăminte sociale posibilitatea de a se integra în comunitate și de a lega prietenii.

În vederea atingerii obiectivelor propuse, au fost realizate mai multe ateliere: de pictură pe sticlă, de pictură pe corp, de lucru manual (confecționare lumânări parfumate și bijuterii), ateliere educative (istoria fotografiei și a aparatului de fotografiat; vizită la pompieri), activități sportive – concursuri și jocuri sportive, atelier de gastronomie, de astronomie și proiecție de film. De asemenea, copiii și părinții acestora au participat la Paraclisul Maicii Domnului, iar în una din seri au fost montate corturi în curtea Așezământului social „Casa Maria II” din Reghin. Împreună, copii, părinți și voluntari, s-au bucurat de cântece la chitară, de film în aer liber și de ora de astronomie susținută de părintele Petru Cătinean din Toplița.

La sfârșitul taberei, după slujba Paraclisului Maicii Domnului, au fost sfințite cele 90 de icoane realizate de copii, au fost oferite diplome de participare și cărți de rugăciune. Rămânem în suflet cu bucuria copiilor pe care au trăit-o în curtea bisericii și cu dorința acestora de a ne revedea anul următor.

Pr. paroh Dimitrie Gherman

Share