„Urcuș duhovnicesc spre Înviere”, proiect al tinerilor din parohia Gănești, protopopiatul Târnăveni

Biserica Ortodoxă din localitatea Gănești, protopopiatul Târnăveni, a fost gazda unui proiect dedicat tinerilor, desfășurat vineri, 15 aprilie 2022, reprezentând o pregătire pentru ultima săptămână din perioada Triodului.

În cadrul acestui proiect, tinerii au învățat despre evenimentele ce urmează să le trăim săptămâna viitoare. După o scurtă prezentare a Postului Mare și a rugăciunii individuale și colective care ne ajută să urcăm pe scara spre Dumnezeu, a avut loc o discuție liberă pe seama semnificației fiecărei zile din Săptămâna Mare. Tinerii și-au aprofundat apoi cunoștințele printr-o activitate de creație, realizând un disc rotativ care prezintă întâmplările din Săptămâna Mare relatate de Sfinții Evangheliști. Discul, împărțit în 8 părți, conține câte o imagine reprezentativă a zilelor, începând cu Duminica Floriilor și încheind cu Învierea.

Tinerii și-au etalat talentul artistic prin personalizarea discului, pe care l-au colorat după bunul plac. La sfârșitul activității, copiii au luat discurile acasă pentru a le fi de folos în Săptămâna Pătimirilor, când vor putea să-și reamintească evenimentele petrecute în fiecare zi, având posibilitatea să împărtășească cunoștințele dobândite și celor dragi.

Dăm Slavă lui Dumnezeu pentru această zi rodnică și Îl rugăm să aducă bucuria Învierii în sufletele fiecăruia!

 

Pr. Nicolae Ötvös

Share