Vernisajul lucrărilor de licență ale absolvenților primei promoții a specializării Artă sacră din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Vineri, 9 iulie 2021, de la ora 18:00, la Muzeului icoanei și al cărții vechi din Alba Iulia, Museikon, a avut loc vernisajul lucrărilor de licență ale absolvenților primei promoții a specializării Artă sacră din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Lucrările, specifice tradiției ortodoxe bizantine, sunt executate în tehnica mozaicului, sub atenta coordonare și îndrumare a prof. Sorin Albu.

Operele studenților sunt de diferite dimensiuni, fiind realizate în funcție de abordarea fiecăruia în parte. Lucrările vernisate sunt realizate doar cu piatră naturală, în vederea recuperării unei vechi tradiții și a revitalizării unui tip de artă care s-a pierdut pe teritoriul României. Totodată, se încearcă obținerea din partea tinerilor a entuziasmului și a participării lor sincere la dezvoltarea și promovarea acestei specializări.

Astfel, secția Artă sacră de la Alba Iulia este „certificată” prin această expoziție. De subliniat este faptul că, în viitorul apropiat, lucrările vor fi expuse și în afara granițelor, la Viena, Tesalonic și Ravenna. În acest fel, se poate conchide faptul că expoziția reprezintă un real succes, ținând cont că specializarea Artă sacră, unică în țară, a fost înființată recent, în anul 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu.

Share